Aan de slag met Bitcoin

Aan de slag met Bitcoin

Bitcoin is nog nooit zo populair geweest. Natuurlijk is er nog steeds veel controverse rond de cryptocurrency, maar dat weerhield duizenden bedrijven over de hele wereld er niet van om Bitcoin te accepteren bij het afrekenen

Het is belangrijk om jezelf over Bitcoin te informeren voordat je het gaat gebruiken. Anders staat u misschien voor verrassingen. Maar zodra u het risico goed begrijpt, voelt u zich een stuk veiliger wanneer u Bitcoin gaat gebruiken.

Dit is de snelste manier om aan de slag te gaan met Bitcoin.

Stap 1: Maak een Bitcoin-portemonnee

Met een Bitcoin-portemonnee kun je meteen beginnen met het kopen van Bitcoin. Maar voordat u een account opent bij de eerste website die u in een zoekresultaat vindt, zijn er enkele dingen die u moet weten voordat u de wereld van cryptocurrency betreedt.

Er zijn veel verschillende soorten portefeuilles beschikbaar voor mobiel, desktop, hardware en internet. Deze portefeuilles bieden verschillende functies, dus het is van cruciaal belang dat u uw opties onderzoekt om degene te vinden die het beste bij u past. Maar als je eenmaal een besluit hebt genomen, duurt het opzetten van een portemonnee slechts een paar minuten.

Stap 2: stop wat Bitcoin in je portemonnee

Nu je portemonnee is ingesteld, is het tijd om wat Bitcoin te kopen. Natuurlijk moet u eerst weten waar bitcoin veilig kopen kunt, zoals Bitcoin Halvering. Er zijn veel manieren om dit te doen, net zoals er veel manieren zijn om een portemonnee te maken.

Verschillende manieren om Bitcoin te verkrijgen

Accepteer Bitcoin als betaling voor goederen of diensten

Ontvang Bitcoin van een vriend of iemand bij jou in de buurt

Koop Bitcoin rechtstreeks bij een beurs

De veiligste manier om Bitcoin te kopen is via een uitwisseling, maar u moet ervoor zorgen dat de site waarvan u koopt veilig is. Het wordt ook aanbevolen om de echte identiteit te achterhalen van de operator die uw geld overmaakt voor het geval u in de toekomst juridische stappen moet ondernemen. Je kunt nooit voorzichtig zijn als je met geld omgaat.

U moet Bitcoin rechtstreeks bij een legitieme uitwisseling kopen en nooit bij een derde partij. Houd er ook rekening mee dat Bitcoin-services niet sterk gereguleerd zijn en dat het mogelijk is om als exchange te werken ondanks dat het niet veilig is. Het is riskant, maar volkomen veilig als je je huiswerk maakt en weet met wie je te maken hebt.