Noodzaak van tips over debet- en creditcards bij studeren in het buitenland

Noodzaak van tips over debet- en creditcards bij studeren in het buitenland

Als touroperator die door de jaren heen met duizenden studenten heeft gewerkt, zijn we altijd geschokt door het gebrek aan kennis over uitgaven in het buitenland door de studenten die in Europa studeren. Studenten zijn meestal niet op de hoogte van de tarieven en vergoedingen die door hun bank worden toegepast en kosten hen uiteindelijk een aanzienlijk bedrag tijdens de duur van hun programma.

Hoe kunnen we dit oplossen en studenten helpen hun geld te beschermen tegen onnodige kosten en slechte wisselkoersen? Door hen voorafgaand aan hun reis met kennis te bewapenen! Daarom hebben we onze behoefte aan tips over debet- en creditcardgebruik bij het studeren in het buitenland verzameld die alle studenten moeten weten voordat ze op reis gaan.

1) Bel uw bank

Bel eerst uw bank en ontdek wat zij u in rekening zullen brengen voor het gebruik van uw creditcard of bankpas in het buitenland. Sommige banken brengen buitenlandse transactiekosten in rekening, een percentage van het transactiebedrag, meestal tussen 1-3 procent van de transactie, maar dit is afhankelijk van uw bank.

Naast deze vergoedingen, die kunnen oplopen tijdens een studie in het buitenland, zullen Amerikaanse banken ook de wisselkoers bepalen die ze gebruiken om uw valuta om te rekenen. Veel banken gebruiken niet de huidige marktwisselkoers die u zou zien als u snel Google zou zoeken op ‘Euro naar USD wisselkoers’. Ontdek welke wisselkoers uw bank zal toepassen op uw transacties in het buitenland, want dit is een andere fout die veel buitenlandse studenten maken en hun uitgaven kunnen versnellen.

2) Overweeg om een nieuwe betaalrekening te openen

Als je eenmaal contact hebt opgenomen met je bank en alle informatie over je bankpas of creditcard hebt gevonden en je hebt besloten dat deze creditcard van n26 kaart te duur zal zijn om in het buitenland te gebruiken, zijn er oplossingen die je kunt overwegen om geld te besparen in de lange termijn.

We hebben een aantal van onze topkeuzes gegeven voor het controleren van reisrekeningen en betaalpassen. Het belangrijkste is om van tevoren uw onderzoek te doen en de beste optie voor u te selecteren.

3) Gebruik indien mogelijk een reiscreditcard

We raden niet alleen aan om meer dan één kaart te hebben in geval van nood of onverwachte situaties, zoals het verliezen van uw kaart, we raden u aan om indien mogelijk een reiscreditcard te gebruiken. Reiscreditcards hebben doorgaans geen buitenlandse transactiekosten en bieden u de best mogelijke marktkoers.

Bovendien bieden goedkope creditcard aanvullende verzekeringen en fraudebescherming die veel debetkaarten niet bieden. Dit is een extra beveiligingsniveau om uw geld en uitgaven in het buitenland te verzekeren.