Welke vormen van verzekeren zijn er allemaal mogelijk rondom een uitvaart? Bekijk het direct aan en vergelijk de mogelijkheden

Welke vormen van verzekeren zijn er allemaal mogelijk rondom een uitvaart? Bekijk het direct aan en vergelijk de mogelijkheden

Een begrafenisverzekering is een van die ietwat ongebruikelijke vormen van verzekering die anders is dan zowat alle andere verzekeringen. Bij de meeste soorten uitvaartverzekeringen betaal je een premie om je te verzekeren tegen een of andere vorm van ramp. Als u bijvoorbeeld een huis bezit, dan zou u een huis- en inboedelverzekering afsluiten om uzelf te verzekeren tegen iets dat met uw huis gebeurt.

Voor de verzekering kun je jaarlijks een vergoeding betalen zonder allerlei gedoe?

Voor deze verzekering betaalt u ofwel een jaarlijkse vergoeding ofwel een maandelijkse vergoeding. U betaalt dit ongeacht of er iets met uw huis gebeurt of niet. Als er niets met uw huis gebeurt, kunt u zeggen dat er geld is verspild (behalve natuurlijk dat het u gerustgesteld heeft). Als er wel iets met uw huis gebeurt dan kan het beschouwd worden als geld dat goed besteed is.

  • De begrafenisverzekering verschilt in die zin dat u het altijd zult gebruiken. Wanneer u een begrafenisverzekering krijgt, ook wel bekend als een begrafenisverzekering, betaalt u nu daadwerkelijk voor uw toekomstige begrafenis als u overlijdt. Een begrafenisverzekering werkt op twee manieren – ten eerste kunt u net als bij andere verzekeringen een premie betalen of u kunt als forfaitair bedrag vooruit betalen.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het organiseren van een uitvaartverzekering:

Ten eerste sluit u de kosten van uw uitvaart op tegen de huidige prijzen. De kosten van de meeste begrafenissen zijn opmerkelijk hoog, variƫrend van $5.000 tot $15.000. Veel ouderen die het reservegeld hebben, kiezen ervoor om een deel van dat geld in te zetten voor hun begrafenis, zodat ze de prijs op slot houden.

  • De reden hiervoor hangt samen met de tweede reden, namelijk het wegnemen van de verantwoordelijkheid voor het organiseren van de begrafenis van de familie van de overledene. Op het moment dat de begrafenis nodig is, verkeert de familie in een staat van shock en rouw.
  • Ze zullen duidelijk niet in een gemoedstoestand verkeren om de begrafenis te moeten organiseren. Dus als de overledene de begrafenis niet eerder had georganiseerd, zou de familie het nu moeten doen en het zou enkele duizenden dollars meer kosten met de inflatie van de afgelopen jaren erbij.