Zelfverzekerd een tweedehands auto kopen

Zelfverzekerd een tweedehands auto kopen

Hoe weet u bij het kopen van een gebruikte auto dat de auto betrouwbaar is of dat hij het prijskaartje eigenlijk waard is? We hebben het antwoord …

 

Betaal de juiste prijs

Doe wat onderzoek om te bepalen of u wordt gevraagd om een eerlijke prijs te betalen. Zoek online naar auto’s van dezelfde leeftijd, staat, kilometerstand en auto’s met vergelijkbare extra’s.

Kijk goed rond in de auto

Je hoeft geen auto-expert te zijn om iets te zien dat er gewoon niet goed uitziet, dus neem de tijd om de auto bij daglicht te bekijken. Controleer op deuken en vlekken en kijk goed naar het lakwerk, is het overal dezelfde kleur? Zo niet, dan kan dit erop wijzen dat de auto is gerepareerd, mogelijk als gevolg van een ongeval. Neem ook een paar minuten de tijd om naar binnen te kijken en te controleren of de verlichting, airconditioning, radio enz. Allemaal werken.

 

Pas op voor slijtage

Als de kilometerstand op de auto hoog is, zullen er duidelijke tekenen van ouderdom zijn op het stuur en de pedalen. Evenzo zou een lage kilometerstand minder slijtage betekenen, maar een lage kilometerstand en tekenen van leeftijd zouden alarmbellen moeten laten rinkelen.

Heeft de auto een onderhoudsgeschiedenis?

Vraag naar een volledige servicegeschiedenis die moet laten zien welk onderhoud en reparaties zijn uitgevoerd. Controleer ook het registratiedocument en het servicebestand – komt alles overeen? U komt daarachter door RDW kenteken opzoeken bij www.kentekencheck.net.